Berlin 2017 Dag 1, tisdag 1a Aug

Så var jag äntligen på väg. Äventyret började redan i Stockholm, eller snarare under! Häftigt att få passera Stockholm city under staden i den nya city tunneln. Coolt att få kliva utav på den nya pendeltågsstationen Odenplan. Det kändes som att kliva in i ett stort rymdskepp man sett på tv.

(C) JimmyB.se – Do not steal or alter my photos!) (Leave a comment or a mail to info@jimmyb.se if you want a copy)


(C) JimmyB.se – Do not steal or alter my photos!)

På Arlanda började jag kafferesan med en kopp Guji hos Johan & Nyström.
Tyvärr så var personalen just där och då inte så insatta i handbryggning, hen frågade om mängderna. Inte så proffsigt och kopparna var kantstötta. Kan låta löjligt att klaga på det, men det förstörde smaken på kaffet att känna smaken utav torrt porslin. Ja, jag borde sagt till men det orkade jag inte. 
Kaffet var helt ok iaf.


(C) JimmyB.se – Do not steal or alter my photos!)

Fick för mig att beställa en is latte hos Starbucks.
Det skulle jag inte ha gjort, bläsch! Smakade bara bränt. Ska ta upp det med jobbet. Det är ju vi som har maskinerna där…
Men jag skriver med det här för redan där började resans språkförbristningar. Hen som tog emot min order förstod inte mitt namn Jimmy, så jag fick heta Gimo.. hahaha


(C) JimmyB.se – Do not steal or alter my photos!)

Gick bra att flyga ner till Tyskland.
Väl framme blev det lite struligt. Det var inte ordnat med vart planet skulle landa och vi hade ingen ramp att kliva ur på.
Så alla i planet fick stå och trängas ett tag och när vi väl fick komma ut efter en stund så var vi tvungna att knöka ihop oss i en buss för att förflytta oss typ 50m.
Det var ganska enkelt att hitta till bussen som skulle ta mig in till stan.
Men den hoppade jag av ganska tidigt. Den fastnade i köerna efter en trafikolycka.


(C) JimmyB.se – Do not steal or alter my photos!)

Trodde väl att det skulle vara lite närmre än det var att gå till hotellet. Tog ca 30-40 min och det var galet varmt ca 30-32 grader och sol. Skönt men inte just efter en lång resdag.
Hotellrummet var ganska litet, varmt och instängt. Aja, så får det vara, ska väl inte vara där så mycket.
Har fri tillgång till gym så jag begav mig ut på stan i jakt på ett par shorts att ha till träning.
Försökte åka tunnelbana, det gick ju sisådär. Hittade vilse på en gång. Visade sig att stationerna kan heta nästan likadant. Med skillnad på t.ex strasse eller damm. Det var kul att åka fram och tillbaka och lite hit och dit.
Folk är trevliga här och dom hjälper gärna till att förklara vart och hur jag ska bege mig till olika ställen.
Middag försökte jag äta på Vapiano, precis samma lika system som hemma. Riktigt smidigt och prisvärt. Men vilken jobbig lokal dom hade där. Riktigt rörigt och högljutt. Kommer nog fortsätta att äta just där iomed priset och att jag kan äta ganska nyttigt där. Men då kommer jag ringa och boka mat och bara hämta.
Bor granne med en liten affär så där kommer jag handla frukost och liknande. Hotellet vill ha 120kr/ dag för frukost så det kan dom glömma.
Imorgon ska jag åka och dricka kaffe någonstans och hitta på något typiskt turistigt. Och hitta lite mer vilse i tunnelbanorna.

Här kommer ett litet bildspel med lite olika bilder från resan och dag 1 i Berlin.

(C) JimmyB.se – Do not steal or alter my photos!)

(C) JimmyB.se – Do not steal or alter my photos!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *